А колелото се върти

ЮЛИЯНА ДОНЕВА

Така е то, човек си мисли,
че още век му предстои
и цял ден по задачи тича,
а нощем, планове крои.

Купува коли, къщи, вили
и в банките  парици трупа.
Не чувства как изгубва сили
и как сърцето често тупа.

Продължава своя бяг,
деца изхранва, после внуци...
С все сили тегли своят  впряг,
но  вече  видимо накуцва.

А времето върви напред,
тече, не се съобразява.
И когато всичко в ред е,
оназ -  с косата, се явява.

И докато той усети,
това което с него става,
с гушнато в ръцете  цвете,
с този свят, се той прощава.
.


Рецензии