лугьуда

за лугьуда ваз чинеба
вуч рекьяй заз физ к1ан ят1а.
са бязибур зи гафарик хъуьреда-
жедай туш лугьуз рахада...

за ваз багъишзавай ц1арар
на рик1елай алудмир,дуст.
ваз Аллагьди виш йисан уьмуьр гурай-
хъсандаз вич йисни гзаф туш.

зун фида экуь рекьяй
багълар авай куьчерай
алатна фида вахтар-
за зи бахт вуч авурт1ани жагъурдай.

зи гъилерал жеда ц1арар
зи вилерай къведа накъвар...
халкьди табда-зи бахт за чуьнуьхна,
ам масадан бахт тир, лугьудай...

ван атайла ахьтин гафар,
на зи камарикай абруз ахъай.
рагъ къвезва гьар пакамакъай-
гьар са югъ инсандиз девлет я.


Рецензии