Шекспир Сонет 112

Your love and pity doth th'impression fill
Which vulgar scandal stamped upon my brow,
For what care I who calls me well or ill,
So you o'er-green my bad, my good allow?
You are my all the world, and I must strive
To know my shames and praises from your tongue;
None else to me, nor I to none alive,
That my steeled sense or changes right or wrong.
In so profound abysm I throw all care
Of others' voices, that my adder's sense
To critic and to flatterer stopped are.
Mark how with my neglect I do dispense:
You are so strongly in my purpose bred
That all the world besides methinks th'are dead.

Твоя, мой друг, любовь и доброта
Скандальную мне сглаживают мету,
Которую вранье и клевета
С завидной страстью разнесли по свету.
Ты для меня — весь мир, и я приму
Из уст твоих хвалу и порицанье
И больше в этом мире никому
Не уделю и толики вниманья.
Все мнения я в бездну зашвырнул,
Я равно глух и к критике и к лести,
Ничто мне сквернословия разгул,
Не помышляю даже я о мести.
Мой друг, я так тобою поглощен,
Что остальное все — кошмарный сон.


Рецензии
Отменная работа!

Элла Галь   18.11.2013 10:08     Заявить о нарушении
Благодарю Вас!

Леонид Пауди   18.11.2013 16:25   Заявить о нарушении