Думите

Стихвам във съня ти
(пропълзявам тайно).

Влизам във мечтите ти
(нежно ги събуждам).

Блесва във очите ти
оня гладен огън.

Устните ти шепнат
(като благослов  е) -

името ми сричат
(и че ме обичаш).

Хуквам подир думите,
(право към простора) -

в небесата с птиците
аз съм най-крилатата.

И съм най-щастливата
(яхнала съм облаци).

После те събуждам
(топъл от очакване).

Дълга тази нощ е.
Утрото е кратко.

Но така е слънчево,
че ми пали думите.

Думите, с които
пак ще те рисувам.

И от там прокапват
в белите ми листи.

Боже, тези стихове
как ме подмладяват!

Весела ЙОСИФОВА
2013 г.


Рецензии