Гедзь таралай

ҐЕДЗЬ  ТАРАЛАЙ

Ґедзю, ґедзю Таралай,
Ти нас більше не кусай,
Бо покличемо джмеля –
Він тебе відгамселя;
А покличемо блощицю –
Будеш битий в потилицю;
А як прийде наш козел –
Він ті крильця обгризе;
А прискочить жабеня –
То й відвідаєш кия;
А заявиться кабан –
Взнаєш, що то  –  калабан;
Тільки сокіл завітає –
Він тебе відлататає;
З ним завжди літа метелик –
Він тебе віддухопелить;
Он уже і квочка квокче –
Вона ґедзя відкудовчить;
Хочеш бебехів дістати? –
Будем півня закликати;
Глянь лише  –  летить комарик –
Він тя швидко віддюбарить!..

Ізлякався Таралатий,
Швидко-швидко став тікати,
Навіть кінь, якби схотів, –
Наздогнати б не зумів.
– Ґедзю, ґедзю, утікай!
І більше нас не зачіпай!

З книги «ЖИВИЦЯ-ЧУДОВИЦЯ»


Рецензии