Пан напудыв тут прамо мыниср!

Да мы всих – в калачи!

Меч огня мий убачыв наставник.
У чому ж то – спытайиш миня.
Да вот в камне простому ж. Я как-то
Просто ж выкопав гондэ каль хат.

А я вот: думав, просто то пламя.
Ну, такэе бы з глыны ж, ага.
Бо и серый, чуть з билымы пятнамы ш. А якэйсь серцевины дэ вбач щ.

Но куды ты ёго положы шэ тут.
Шо, до всих крымынив гындэ в нас?
Да ведь ногу одрижэ, впады но вдруг. От такый тяжылющый наган!

Напады ж на вас нэмоч, ах, нимчуры!
Гындэ ж школа була вроди, га? 
И там тожэ булы ж, да, булыжникы.
Игнарыруйце силк талисман!

Гий! Да нащо воны, гэты идулы!
Гый! Да що ты мни гондычкы каж!
Вот шоб водочкы вризаты в прысвяткы – гэ зусим вжэ ж во гыньшая справк.

Так от в Рыловыч Юхнович вбах.
Загубылы й архивны дила й
Нахира нам гийСтойРийКа та, згынь ваш маты, пысак!

Ну, и дэ ж воны, камынне, зарыкы?
Ой, да нащо нам видаты-знать!
Да й пластинкый була чы громадка в гныдк.
Шо, то класика прамо вжэ так? Да ведь зарэ йих в цыфрах навал!
Да-да-да. И Чурлёниса найдымо!
И ПрокофЕва Ева взьмэ в Вась К.

Загубылы коринне з гушыма вси б.
Да вот Брыль некый лизэ на вшывць!
А! Так гэтак? Так мы ж Ёга вилами зь!
Каб ад зидак атставШыс той шыс. ДакТара ж ракЗахБрахЛихСь взе з им.
Бо ж на жебу жылизну нализ.

А ву нас почытають ЧытьВирк!
Гэто ж дэ тоби стул спынко вниз.
Габынет во отдельны ш в шыль-прынц! Да й гируе соби в яновцив.
Янус эт вам ны Тигр, шо там з Грим!
От возьмэ блин-багнэт да й в мырци всь.

С сорок пЕть, мо, аж мэрый но ззив!
Так шо шо ёму дид-бородид.
Гэто ж соя, а ны вам пшынычк.
Прамо й мнеса ны трэга в норыць. Став такый хвайн мыниср.

Ну, а я шо. Оса но ж в Весив.
Вагы главны ж завжды в лаборив. Бы й в углах павукы у Козы.
Го! Выровко Васьмирк шэ васьМЫ Ш!

Всэ. БлаВавЦкый капцы Ж:
В маи зь Майя-ИльЛюзьЗийк жыдивськ.
А шэ й в восьмым чысли?..

ХИ! Колы Ж Хрыст на крыж.
Так шо вот: я но й хавав б вночи с пацукамы соби сь.
Ны Ж на вахты стойить часовый.

Жди Ж меня, МАЙн малыш.
Мы шэ будымо будок валыць! Онь на прыпычКУ СЬ сикы мычив!
Чы, мо, й Агни Стрыльцив:
НаконечНики Стрел до богив.


Рецензии