Вълци

Автор стихотворения "ВОЛКИ" МИХАИЛ КУНШТ

Превела на Български: ЮЛИЯНА ДОНЕВА

Гризат народа вълците,
река от кръв тече.
От острите им зъби,
боен вик ечи.

В„Зверската пехота“
бандитски безпредел.
В очите им банкноти,
умът им, дявол взел.

Ще тлъстеят вълците,
народът щом мълчи.
Тук и там ще бъбрят те
с отличен апетит.

Нямат мярка вълците,
не е закон, законът.
Мастити лицемери,
влачат със вагони.

В сълзи е Русия,
тревожен е сънят ми.
Жестока ще е драмата,
сърцата ни, разголени.

Кога ще дойде време
да стане всичко тъй,
на туй крадливо племе
рогата му да лъснат?

И хората,  най сетне ,
ще почнат друг живот.
Във етюд божествен ,
ще намерят те уют.


© Copyright: Михаил Куншт, 2013


Рецензии