Сэ ухэсхыгъэп, сэ сыхахыгъэп. орэд

Сэ ухэсхыгъэп, узгъэгугъагъэп,
Сыгу о уилъэу осIуагъэп.
СынапIэ къэсIэтэу о сыоплъыгъэп,
Садэжьы укъакIоу сыдагъэп.

Сыд сэ силажьэр,
Фэшъхьаф сыгу хихыгъэр.
Лажьэ сэ сиIэп осэIо,
Гугъу сфэхъугъэу, сыгу хэпк1агъэр,
Сэ къысфэенэу сэлъаIо.
               
                *** 
Ары сэIо, гум  хихыгъэр, фаеу,
Ебгъэштэтэп, гъашIэу щыIэм Iаеу.
Сэ хэсхыгъэм  сыхихыгъэп къысфаеп,
Сыгу ихъыкIрэр сэ шъосIотэп, сыфаеп.
   
                *** 
Угу  хэзгъэкIынэу сэ сыфэягъэп,
Сыпфаеп осIонэу,  игъо сифагъэп.
О къыпшIошIыгър фэшъхьаф - къысфэгъэгъу,
Сэри  нэмыкI  шIу  сэлъэгъу.

Хэтхырэм тефэу, тэ тыхихыжьрэп,
Гъусэ тэ тшIытым тишIыжьрэп:
Ащ фэдэу,  шъосэIо, макIэп къыхэк1рэр,
Тыгу ыгъэузэу тпэкIэкIырэр.


Рецензии