Садок вишневий коло хати - новая версия

Параска вийшла вранці на поріг...
"Диви! Европа!" - впала і зомліла.
Впав у багнюку з вишнями пиріг,
в калюжі поплила хустина біла.

Прибіг на допомогу чоловік
з калюжі жінку швидше витягати
і бачить з жахом, як з усіх доріг
Европа пре, розтрощуючи хати.

Ой, лихо! Що робить, куди бігти?
Мабуть, громаду треба підіймати...
Або в ООН зі скаргою піти -
життя своє одвічне рятувати...

Та пізно... Впала мазанка рідна,
рубають вже садочок коло хати, -
в Европі вишня - то не дивина,
там і своїх продуктів забагато.

Та що ж? Вчись, хлопе, "по-европські" жить,
забудь про вишиванку й шаровари,
а то в Европі скажуть, що до них
прийшли якісь невідомі татари.


Рецензии