Сидунае къэгъэдах сидах. орэд

Сэ услъэгъуишъ,  синэфынэу - дэхэ нагъу,
Къызбгырыуи сыгу сэ, лъэшэу зэкIэнагъ.
Усымгъотымэ  сыщыIэжьэп - сыухыгъ,
Жьэу  тихъоир,  къысфэщэжьрэп - сымэхыгъ.

Сыда сэIо о сыпIукIи услъэгъугъ?
Сыда нитIоу сиIэр къысатыгъ?
Сыда  гъучъыгу пытэ сэ симыI?
Пкъышъол шъабэм хэшIыкIыгъэшъ ар ууI.

Сэ сышхэжьрэп, псы сешъожьрэп - сыууIагъ.
Чэщы шIункIым сычъыежьрэп - сыгъэIагъ.
Нэфыр къэшъмэ сыкъыплъэхъу: тэ ущыI?
Къыпызынэу сыгу сэ къэхъу,- сыщымыI.

«Усидах о» - уасIомэ сшIоигъу,
«Ори ары» - къапIомэ боу игъу,
Ау, жъуагъоу лыдрэм фэдэу успэчыжь,
Сыгу  пытэу ухэпкIагъэшъ уимыкIыжь.   

ТызэIокIэшъ, пшъхьэ Iуощы - къангъэбылъ,
Сигукъао   сэгъэIасэ, сэгъэбылъ.
КъыосIотышъ: «СыкъыпщэкIэ» - укъэмыплъ,
УнэгъуитIур   къысэбгъэплъырэп, укъыспымылъ.

Сыда сэIо о сыпIукIи услъэгъугъ?
Сыда нитIоу сиIэр къысатыгъ?
Сыгу сэ лъэшэу огъэузы о сидах,
Сыпщэгугъу сидунае къэгъэдах.


Рецензии