Есенна вечер

Юлияна Донева



Изпърха шумно гълъбица сива,
разклати клонче дюлеви листа
и литна над пожънатата нива,
понесла мириса на есента.

Градината потъна в тишина.
И само над лехата с гладиоли,
полюшвани от вятъра, едва
помръдват се високите тополи.

Блести величествено залез тих
и чувствам как надига се в душата
поривът да запечата  в стих
на есенната вечер красотата.


Рецензии