Поети

Автор стихотворения "ПОЭТАМ" МИХАИЛ КУНШТ

Превела на Български ЮЛИЯНА ДОНЕВА

Поетите в чийто сърца бие
поезия от стихове крилати,
блажени са - душите си изливат,
а тази дарба Господ им е пратил.

Познали са несгоди и страдания,
радостния полет, свободата
и любовните изповедания,
и страстта безумна на мечтата.

Не тъгувай, че светът фалшив е,
че лъжците много са наоколо.
Ние, като паметник гранитен,
ще се слеем с правдата, приятелю.

10.13 г.


Рецензии