Тунели

Автор стихотворения "ТУННЕЛИ" МИХАИЛ КУНШТ          

Превела на Български: ЮЛИЯНА ДОНЕВА


Лети живота през тунели:
светло, тъмно, суета,
а гледат ангелите горе,
бележат всичко за Съда.

Отвъд прелома пак прелом
и друг век вече е настанал,
за глътка свобода аз  моля
 перо в ръката, силно хванал.

Вси спящи чувства се събуждат
и ето Бог ме вдъхнови,
мечтите  мои се докосват
с зарите на космични дни.

18.09.13 г.


Рецензии