С мечти, гоня ветровете

Автор стихотворения
"Мечты, гонимые ветрами" МИХАИЛ КУНШТ

Превела на Български ЮЛИЯНА ДОНЕВА

Летвата ми – хоризонта,
де земя с небесе сливат.
Господ пратил ме на фронта,
постлал пътя с златни листи.

Взех в ръцете си бележник
и призовах прекрасна Лира.
В душата си почувствал порив,
света, готов бях да прегърна.

Потопих се със главата,
там де римите танцуват.
Каква прелест. Боже мой!
Да пишеш стихове блестящи.

Летвата,  де Господ  дал ми,
вечно в ждам пред очите си.
Като мъдрец с мустак повит,
с мечти гоня ветровете.

09.13 г.


Рецензии