Де я була, як роздавали долю...

Де  я  була,  як  роздавали  долю
Багату  на  достаток  і  любов?
Комусь  припало  грошенят  доволі,
А хтось  кохання  неземне  знайшов.

Мені  ж  дісталась  доленька  примхлива,
Мінлива,  мов  погода  навесні:
То  світить  сонечко,  то  раптом  злива.
Солодкі  сльози  і  сумні  пісні.

Любов  коханого  спалила  зрада,
А  мамина  віднині - тільки  в  снах.
Лишився  син – надія  і  розрада,
Волошка синя  в  золотих  житах .

Моя  дорога  щедра  на  тривоги,
Скупа  на  срібло  й  хутра  дорогі.
В  саду  у  батька  яблуні-розлоги
Зігріють душу,  як  впадуть  сніги.


Рецензии