В менi загарчала Левиця

В мені загарчала Левиця:
Моє! Не чіпай! Не віддам!
Я – тиха і лагідна Киця,
Але не підходь – в писок дам!

Почула гарчання з утроби.
Що сталося? Де ти взялась?
Левиця? Хижак? Як?! Немовби
Підміна в мені відбулась…

Така собі Левова мамка:
І ікла, і пазури – жах!
Ти – гостя? Чи ти – самозванка?
Ти тут на пташиних правах!

Прокинулась Левова Сутність,
Озвалася звіром з нутра,
Не рвалась до Дійсності з люттю,
Та ж ледве від страху жива.

Так дивно: відчутись у Силі,
Побачити Вічність в очах,
У Дійсності, раптом застиглій,
Звернути на торений Шлях…

В мені загарчала Левиця.
Це ж треба! Левиця – в мені!
Немає підстав гонориться,
Та варто себе берегти…

06.11.2013


Рецензии