Гъурдашунт-дяхIлакунт

ХIа лелра мурадуле дурухIале,
Яра арцли киса хIа бицIибхIале,
Гъурдашунт буар гьахъхIабикиле,
Адамла урга хIу ахълехIале.

Алавла гъурдашунтли бицIиле,
ХIяйт-гьуйт, гьура-гьарайра букIуле.
ХIабукIар мурад хIабирис иле,
Бурар кумек барес хIясиратле.

ХIаке тIарбукIар куна тIаралра,
Лебил мелизе цайри хIу ахъле,
Це вайил зат хIуни баралера,
Балта халкьли ахтарди хIабариле.

Кисалзела арц камдугьубхIале,
Яра баллагьизе икибхIале,
Ца гъурдаш хIатI кумек барес хIякьян,
Г1яйугьуле хIу калъувахьале.

Гъурдашунтли хIалуй цайри гьанна,
Арукьале хIу кумек бара иле.
Баргиле агорилакан багьанна,
Кумек хIабиру хIатI эбкIилехьале.

Кулъуд гIядабле хIаке хIу икиле,
Гъурдашунтра калъун душмант бугьуле,
Гьанна багьурри чин цегъуна цайил,
Баллад гьанна гьис кумек баресил.

Кайиле хIа истуйке варх ужан,
Их хIина хIа гъурдаш багьен хIуни.
ГIядаб ухъува дицIухIале хIа жан,
Кумек барес левкьан, х1а гъурдаш цайи.

Баллагьизе икибил замайзе,
Гъурдашли вакIиле хIатI кумек биру,
Цаца хIатI кумек баралера,
ГIуррара хIатI дяхIла бирхъхIабирхъу.


Рецензии