ЕСЛИ

Ирина Данки

Если нет больше веры,
К чему слова?
Если был ты неправым,
И я - неправа!
Не от холода сердце
В груди зашлось:
Вчера - две души вместе,
А нынче - врозь.
Заметает позёмка мои мечты.
Пусто в доме.
Где были мы, только - ты.
Пусть не полнится  список твоих обид,
Всё пройдёт, лишь тебя
Пусть Судьба сохранит!
 

Превела на Български: ЮЛИЯНА ДОНЕВА

АКО

Ако нямаш голяма вяра,
за какво са словата?
Ако ти не си бил прав
и аз не съм права.
Не от студено сърце
 в гръдта е записано:
Вчера две души заедно,
днес – поотделно.
Замете  буря  мечтите ми.
Пусто е в къщи.
Къде бяхме ние, в смисъл . ти.
Нека не пълнят списъка твоите обиди
всичко ще дойде, само теб
нека съдбата запази.


Рецензии