Шейт1андин кьаст1ар

Алт1уш хьанва са вад шейт1ан зи кьилел
Ялзава зун, гьарад
вичиз хуш патах
Румкайрин ван
aкъатна къе, стулд
винел
Хъвана эрекь  хьанва закай са пайчах.

Са шейт1анди куш -
кушзава зи япал
Лугьуз " къарагъ"
жемир икьван вун
зайиф
И межлисдал акъуда
на  къал - макъал
Лугьуз " дидед гайи
нек ваз гьайиф".

Са шейт1анди ялзава зун, дуьз къачик
Лугьузва заз " ваз
парава душманар"
Эгелча кьуьл, вуч
акатна ви к1вачик
Ви шад дустар айа на къе пашманар.

Са шейт1анди лугьузва заз " уях
хьухь"
Вучиз ви яр фенва
масад хизандиз
Пашман жемир, и
гафарал ч1алах хьухь
Сур эдгъуьна ам
тухванвай инсандиз.

Са шейт1анди
чукурзава  зи илгьам
Лугьузва хьи "
кхьимир жигьил на
шиир"
Шад хиялра кутур
вуна, са дерт - къам
Лагь кьван на заз,
шиирри ваз гай хийир.


Рецензии