Споменът за теб ще стане пепел

Споменът за теб ще стане пепел,
щом южнякът стопли февруари.
Сбрала в китка жълти минзухари
пролет ще е - ранна и свирепа.

Хладен ще е пътят на пчелите
с тътен спрял последните снежинки.
Над гори, поляни и долчинки
като сребърна дъга ще литнат.

После датата сменил, ще трепне
лист шестнадесети в календара.
Лято щом превземе февруари
споменът за теб ще стане пепел.


Рецензии