Животът чу

Събитията днес: една измама,
грабеж от две издирвани лица...
А сутринта за пръв път каза "мама"
едно хлапе в приюта за деца.

Но впил око във личната си драма,
дори не трепна белият ни свят.
И тихо непотърсеното "Мамо!"
потъна в полицейския доклад.

Денят бе изчислен до запетайка,
денят бе пренаситен от лъжи:
какво?! хлапе на някаква си майка,
която бог я знай къде лежи!

Но между две пресипнали сирени
под веждата на смръщения град
Животът чу, усмихна се блажено
и продължи да вярва в тоя свят.


Рецензии