Кресчендо в осма октава

...Но има, има тишина такава,
написана - Бог знай, в каква октава,
такава тишина не е желана,
такава тишина в дъха е рана,
и сякаш - рана тя е невъзможна,
но има я, и знаеш чак безбожна...

пулсира в теб, в кръвта - мъглявина е,
в сърцето ти, в душата - тишина е,
и питаш се - кому ли толкоз трябва,
октава - дето дъх от теб ограбва,
такава тишина - не е желана,
дори за стихващата в мъртво рана...

Такава тишина - е невъзможна,
ако я има - мъртва е, безбожна,
но тя дойде - не иска да престава,
с кресчендото си, с осма в мен октава...



Прочети още:


Рецензии