Вместо шапка -2

Край поточето пенливо,
кротко заигра се Иво.
На челото запотено,
залепи листо зелено.

Вятър духна и листото,
плъзна му се от челото.
Като вихър го отнесе
и в поточето отнесе.

Нищо, плувай си листенце,
имаш си добро местенце:
На главичката на жабка,
ти ще служиш вместо  шапка.


Рецензии