ЛИЗА

Вчера тате ми донесе
кученце мъничко.
В стаята ми той го внесе –
чистичко, добричко.

Щом го пусна, то към мен
бързо вдигна лапи.
Аз отдръпнах се смутен –
да не ме ухапе.

То не хапе  - каза тате,
сигурно е гладно.
Нахрани го, напои го,
вън е доста хладно.

Бързо надробих филия
и полях я с мляко,
а пък то, като фурия
си похапна яко.

После празната чиния,
сладичко облиза.
Затова със радост ние,
кръстихме го Лиза.


Рецензии