Ранок

Ранок розцвітає

Раптовий ранок розцвітає,
Весна сміється та хохоче,
Немов той ясен -- Спокійно,
з вітрами про щось розмовляє.

А хмари заховалися під небом;
Відмовилися від свого строю
-- Тоже задумалис:
Як досягти би собі спокою?

Трудових буднів в їх без ліку
Стежити хід місяця й зірок
-- від почаття мандрівки,
аж до кінця свого
секретного успіху:

Зменшити яркість світла --
кольор, нічного екрана неба,
щоб не спалювало очі,
на погляд котячий,
ділової вечері
по справі усячій.

Тай море синє не стогнало...
І буйних хвиль не чулося ніде
Човни не плавали... Їх не було
-- Одна вода котилася,
попід горою; А все мовчало...
Здавалося що все було німе.

Дорослі вишні вже розцвітали.
Тай журавлі -- вже поверталися,
як кораблі під небом плавали...
Як чорні хмари, повіря покривали.
Раптовий ранок розцвітає.
Весело, весняні анкети,
всі -- хто існує, заповняють!


Рецензии