чужа осiнь...

А знаєш...,
я, як в дитинстві, осені боюсь...
боюсь, щоб клекіт журавлів сплохав душу...
я сонцю,
що сховалось у червону ружу,
знов про повернення тих журавлів молюсь

не вірю я, що їх віддасть весна!
Прибудуть нові... Сонце стане білим...
І не зігріє більше мого тіла,
пробудить все,
лиш не торкнеться мого сна


менеться все...
прикрасить коси яблуневий цвіт,
багрянцем осінь огорне дбайливо...
я як в дитинстві все іще ревниво
дивлючь на цей безмежний, дивний світ

не знаю я, чи я у нім чужа?
І чи віршів бурштинові краплини
зриваються востаннє на папері нині?
Чи заговорить у мені весна?

Я й досі сплю...
і бачу чужу осінь ...
і хтось тепла у мене знову просить...
та не зігріюсь нині я й сама...


Рецензии