Шепотно

Бели пътеки в нощта ми завиват,
неми въздишки отронват насън,
жарят кръвта ми, задъхват, застиват -
в мен безутешни, притихват без звън...

Стръмни пътеки, и друмища мои,
бели сте спомени, сън и мечти,
слънчеви мигове, бури, порои -
що ви, безсънно, кръвта ми шепти...

В късни пожари, защо ви разпаля,
бели езици извиват към мен,
и през дъха ми, нощта ги изгаря -
в стръмни въздишки, в бездрумие, в ден...

Прочети още:


Рецензии