Лелека

ВОСЕНИ,ЯК СПАЛА ЛІТНЯ СПЕКА
БІЛЯ СТАВУ ВРАНЦІ,ЗА СЕЛОМ
ДІД ЗНАЙШОВ САМОТНЬОГО ЛЕЛЕКУ
З НАПІВ-ЗАКРИВАВЛЕНИМ КРИЛОМ,

ЩЕ НЕДАВНО,ВІН,ЯК ІНШІ ПТИЦІ
З ВИСОТИ ДИВИВСЯ НА СЕЛО,
ЧОЛОВІК БЕЗДУШНИЙ ІЗ РУШНИЦІ
ВИСТРЕЛИВ,І ВЦІЛИВ У КРИЛО

І ЛЕЛЕКА З СУМОМ ПОДИВИВСЯ,
В НЕБА ВИСОЧІНЬ,І НА ДАХИ
ДЕ В ОСІННІМ НЕБІ ВІДЛІТАЛИ
В ВИРІЙ ВЕЛИЧАВІЇ ПТАХИ.

ДО  ТЕПЛА  ЛИШИЛОСЬ  НЕБАГАТО,
Й ДОКИ НЕ РОЗТАВ В СТАВКУ ЩЕ ЛІД,
БУДЕ   РАНУ  ПТАХУ  ЛІКУВАТИ,
У СТАРЕНЬКІЙ  ХАТІ СИВИЙ  ДІД.

ЗНОВ ПТАХИ ПОВЕРНУТЬСЯ ЗДАЛЕКА,
ЯК НАСТАНЕ ВЕСНЯНЕ ТЕПЛО,
В ВИСОЧІНЬ ПІДНІМЕТЬСЯ ЛЕЛЕКА
І РОЗПРАВИТЬ РАНЕНЕ КРИЛО.

ЗА ПІВ-РОКУ  ЗВИК ДІДУСЬ ДО ПТИЦІ,
ВІН ДАВНО ЖИВЕ ОДИН В       ХАТИНІ
РОКІВ МАБУТЬ ДЕСЯТЬ, ЧИ ДВАНАДЦЯТЬ
ПОХОВАВШИ  ЖІНКУ  З  РІДНИМ СИНОМ.

В ДІДА,НА  ЩОКУ  ВПАДЕ СЛЬОЗИНА,
ЗНАЄ, ЩО НЕ ВЕРНЕТЬСЯ    ЛЕЛЕКА.
НАЧЕ   ПРОВОДЖАЄ ЖІНКУ  Й СИНА,
У  ДОРОГУ  ВІЧНУ    І   ДАЛЕКУ.

 


Рецензии