Украинская мова

1.
Українська наша мова - мова рідна,
Ти мила, цікава, гарна, своєрідна.
Мені слух своїм звучанням ти ласкаєш,
І мене на батьківщині привітаєш.

2.
Українська наша мова - поетична,
Ти в життя моє ввійшла легко і звично.
Я ввібрав тебе із доброї родини -
Неосяжної коханої Вкраїни.

3.
Українська наша мова - мелодійна,
Ти співуча, голосиста і спокійна.
Ллєшся ти як струмочочок дзюркотливий,
І чергуючи красиві переливи.

4.
Українська наша мова - ти розмовна,
Ми спілкуємось тобою безумовно.
І балакають дівчата говірливі,
Та міркують хлопці, хітрі й кмітливі.

5.
Українська наша мова - ти прекрасна,
І як сонце ти світла, чиста і ясна.
Дам тебе нащадкам, мов смачний гостинець, -
Як повинен кожен справжній українець!


Рецензии