***

                ПЛАЧ   І   ХВАЛА   ІОНЫ
               
                ******
                У смутку я к Богу ўзнёс вокліч,
                З бездані,з цемры прысподняй.
                І адказаў Ты мне,Божа,
                Ласкаю Гасподняй
               
                Быў у самым сэрцы я мора,
                Не бачыў болей я свет,
                Засаўкі хваляў за мною
                Пазачыняліся ўслед!
               
                І думаў я,што пакінуў
                Бог мой адзіны мяне,
                І,што цяпер я загіну
                У жудаснай той глыбіне.
               
                Цямней тут,нават,чым ноччу,
                Няма апірышча мне.
                Водарасць заслала вочы,
                Не пакінь,Божа,у бядзе!
               
                О,Усемагутны Гасподзь мой!
                Я ад Святых Слоў уцякаў
                Але Ты грэх мне прабачыў,
                Жыццё маё ўратаваў!
               
                Хай будзе ўсім вам вядома,
                Браты і сёстры ў Хрысце,
                Як уратаваў Бог Іона,
                І не пакінуў у бядзе!
               
               
                1991.


Рецензии