Украина

         ***
Я прыеду ў жніўні да вас,
Адгрымяць, адгучаць навальніцы –
Незабыўны і казачны час
На вакне украінскай сталіцы.

Неўміручай Сафіі крыжы
І Дняпра мелагучныя хвалі….
Аба мне ўспамін беражы ,
Каб сяброўства агні не сгасалі.

Ты чакай толькі… спраўдзіцца сон!
За цярпенне жыцце ўзнагародзіць.
Я cыйду на старэнькі пярон,
Каб ніколі адсюль больш не сходзіць….

        ***
Ты от подсолнечных полей,
Да моря пламенной Тавриды
Сражаешь красотой своей
Под сенью дивною Ириды.

Ночным блаженством дышит лев,
Как бесконечна степь Донбасса....
Прими мой радостный напев?
Мать вечно верного Тараса.

Я сын тех сказочных лесов,
Чей путь давно овеян славой.
Спасибо за добро даров
И сердце девы величавой


Рецензии
Натхнення і плёну Вам!)
З цяплом

Валентина Дробышевская   04.11.2013 19:43     Заявить о нарушении