Къэсыгъ сигъатхэ. орэд

Тыгъэ нэбзыеу оры сэ сиIэр,
Мазэм ычIыпIэ оры сфэнэфрэр-
О усэлъэгъушъ сыгу сэ мэчэфы.
Гъэтхэ ныбьжьыкIэу  укъысфыкъок1ы,
Къэгъагъ мэIэшIоу укъызэIокIы,
Си шIункIы гъогу огъэнэфы.
                ***
БлэкIыгъ, блэкIыгъ кIымафэр,
Къэсыгъ, къэсыгъ сигъатхэ-
Сыгу сэ машIо къетаджэ.
Гъусэ, сэ о  усшIынэу,
ГъашIэм  сэ  усиIэнэу,
Сэ сыпщыгугъэу, сыкъаджэ.
                ***
Сэ сиджэ макъэ о зэхэпхыгъэмэ,
Сыкъызэрэплъэрэм гу къылъыптагъэмэ,
Макъэ къэгъэIу, сыкъыуажэ.
Сыгу ихъыкIырэр,  зэ о къэпшIагъэмэ,
МашIоу къыспыкIырэр къызэхэпшIагъэмэ,
Къаджэ - уадэжьы сэ сыкъэкIот, зысэIажэ.

Сигъэтхэ мафэ пкIэнчъы умышIэу,
Сыгу имашIо умыгъэкIуасэу,
Гъусэ о сышI, сыолъэIу.
Сыгу уиштагъэу, о ухэсхыгъэшъ,
ГъашIэм, узгъотымэ, о сыпк1ыгъутышъ-
Сыгу ихъыкIрэр осэIо.


Рецензии