Нехай дзвенить дзвонар у дзвони укр

Нехай дзвенить дзвонар у дзвони,
А кожен другий несвідомий атеїст.
Вже поховали у сервант ікони,
І позабули про священний піст.

Пустують щонеділі церкви,
Хто ходить - божевільний бузувір.
Для Бога - наші душі мертві,
Для нас же мертвий Господ, далебі.

Захланний дяк краде із церкви статки,
До хати тягне кавалок хреста,
Дячиха ж людям демонструє латки,
Сама й не пишна, вона вже товста.

Різдво й Великдень - добрий привід випить,
Що за свята? Не знаємо й самі.
Хто молиться в цей день Святому, кпинять,
Це тепер смішно - заспівать псалми .

А як біда прийде до хати - в церкву йдемо!
Тоді ми молимось, ми віруєм Христу!
Сусідів, родичів до церкви звемо,
І дулі крутимо чорту.

Коли цей глум скінчиться, Бог лиш знає,
Ну а поки що хай іде все шкереберть.
Надіюсь, хоч третина віру має,
І ця третина взмозі запобігти віри смерть.


Рецензии