Прапушчанага нам не навярстаць

Прапушчанага нам не навярстаць

Ігар Белкін

(Пераклад з рускай мовы на беларускую)
Арныгінал: http://www.stihi.ru/2013/10/22/2273

Прапушчанага нам не навярстаць,
грымасы дня скупыя аднабока,
не ляжа па перыметры вярста,
адным канцом упертая ў аблокі.

Калі ды што – навошта варажыць,
як крочыць у струмені сінусоід,
людзей, суправаджаючых заўжды,
правальна-пераможнай паласою.

Міражны лёс, раманны першатвор,
які прыцёк ад міфаў і паданняў,
малюючы аднолькавы  узор
перад люстранай чысцінёю зданяў.

Таму пляту на маніторным шкле
інтрыгу жыцця як кардыёграму,
дзе ўспыхваюць вяршыні на святле
перад скачкамі над чарговай ямай.


Рецензии
Спасибо, почитали!
Но ЛУЧШЕГО -- это слишком круто, радось моя!

Игорь Белкин Странные Вещи   24.10.2013 08:55     Заявить о нарушении
Спасибо, что прочитали. :-))

Ляксандра Зпад Барысава   24.10.2013 10:07   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.