Бахор

Нури офтоб расад ба дилам
Гум мешавад гами кисмати  мушкилам,
Шилдироси чашма аз хоб баровард
Ва нафассарии тоза ба дуне овард.

Бахор ба замини  сархосил ояд,
Вай аруси замин мешавад шояд!
Бо шамоли мехрубон ба огуш мегирад,
Ва ашулахонии булбул ба назар мерасад.

Хает чун дареи пурталотум –
Дар оянда чи хохад шуд? Афсус номаълум.
Умеди дилам чун чароги равшан шавад,
Зимистони сайераам хохад дур шавад.

Гулзор гул-гул шукуфад, гардад ранчиш,
Лекин бахори дилрабо шунавад хохиш.
Табассумамро гар набини ту –
Дохшатнок нест!.. Заниши диламро хохад хис куни ту…

Дар хасратам фуру равам тамоман,
Аммо пешвоз гирам шукуфии чаман.                13.03.2009 г.


Рецензии