Разноцветна сетивност

Разплисква дъх Родопа планина
на чай мурсалски, силивряк и риган.
В селата от обратната страна
с петльова песен слънцето пристига.

Изпълнен е със пъстър колорит
тук есенния бит на планината.
С бакър и злато сякаш е покрит
лесът, сред който броди само вятър.

И чува се сребрист акорд на чан,
с кавала си приглася му пастирят.
От толкова сетивност си пиян,
че сигурен си - в рая се намираш.


Рецензии