махабат мезгили

Жаздай болуп жашоомо кирип келдин,
Кулуп жайнап озуно тарта бердин,
Билдирбестен журогумдон орун алып,
Сага деген ырларымды жаза бердим.


Копко журдук жадыраган жазга окшоп,
Ак суйуу жургон анда бизди коштоп,
Суйуп калдым журогумдон жаным сени,
Журчу элем дайыма сени жоктоп.

Суйгонун сенин бар экен,
Ак суйуу жолу тар экен,
Саргайган кузгу жалбырактай,
Ал кундор мага арман экен.


Ызгаар кыштай журогум тонду менин,
Элестетем жымындаган козун сенин,
Ээритчи тонуп калган журогумду,
Жон гана жаным сени суйом дегин.


Рецензии