Уладзiмеру Някляеву

Годнасьць і сумленьне,
Крокі супраць долі,
Як недазваленьне
Да лякарні здоліць?

Нават дазваленьне
На з дачкой размову,
Кажуць, на імгненьне
Трэба страціць мову...

Воляю ахвярыць?
Дзе мяжа да кратаў?
Хто тут гаспадарыць –
Дзікуны з гарматай?

Сьнежань, студзень, люты,
Лютыя завеі,
Як цераз пакуты
Зьберагчы надзею?

Зьберагчы надзею
Скрозь раптоўнасьць лесу.
Сакавік. Падзеі.
Памыляцца досыць.

Лепшы час настане,
Веснавы й сьветлы,
Пясьняра вітаю,
Дзеяча, Паэта!


Рецензии
Леншы час настане,

Вершы   31.01.2016 23:15     Заявить о нарушении
Дзякую, выправіла.

Светлана Кабанова-Рожко   01.02.2016 20:44   Заявить о нарушении