Про що мовчить вiйна?

Про що мовчить війна, коли вмирають діти,
коли їм на повіки лягає смерть страшна?
Про що мовчать усі, кому б краще завити,
а не спокійно жити, у шибку вигляда?

Чому людина - Цар, та все ж бажає влади?
Коли в руках - синичка - прагне журавля.
Чи може це така велика, сильна вада
хотіти більше й живитися сповна?

Про що мовчить війна, коли людей всіх вільних
Катують волею, мурують в ланцюги?
Коли чиновників пузатеньких і пильних
саджають з почестями верхи на трони.

Чому ж мовчать усі, у темряві повиті?
Чому стоять усі, лиш мовчки вигляда?
Коли ж ми навчимось свої гніздечка вити,
без остраху в майбутнє спокійно загляда?

3.10.13


Рецензии