Природа

Чому ми змішуємо поняття природа і духовність.
Чому деякі люди вважають, що всім в цьому світі керує бог, що він все створив і керує біологічними процесами.
Чому ми наділяємо духовністю такі примітивні речі як ріст тіла, проростання насіння, зміна пори року.
Деякі навіть вважають, що похід в туалет теж частина духовного світу.
Бог захотів щоб я зараз пішов в туалет і я туди йду.
Чому так відбувається?
Чому ми надто багато віддаємо Богу?
Чому ми забуваємо про Матір природу?
На мою думку якщо брати до уваги все що відбувається навколо – це природа: дерева, небо, сонце, земля – це створила природа, від часті людина, по мірі можливого.
А Бог це вже те, що в серці, в душі, в думках.
Бог в середині кожного з нас.
Хто відрікся від Бога стає злим та без контрольованим.
А хто вірить, ним керує віра.
Віра не в самого чоловіка з бородою і з посохом, а в доброту, співчуття, допомогу іншим людям та багато інших добрих речей які допомагають жити в цьому суровому світі.
Я не прошу вас не вірити чи вірити церкві, в всі їхні розкази, я прошу бути людянішими. Наше суспільство в глибокому занепаді.
Хоч ми і пишемо твори, співаємо пісні, ходимо до церкви, але нами керує злість.
Кожен може накричати ні за що, просто через те що поганий настрій, побити бо йому стало сумно і щось не сподобалось.
Як можна вижити в суспільстві де є кожен день загроза війни.
Війни між країнами, вірами.
Церква повинна вчити тільки добру, а не налаштовувати проти інших вір.
А в нас зараз іде суцільна боротьба.
Як можна іти сповідатись церковному служителю, коли від собі дозволяє ввечері випити чарку горілки, вкрити матами своїх дітей та побити жінку за те що вона йому суп пересолила.
Якби не було різних вір, якби люди були б однієї думки про це все.
Думки що всі рівні хоч кожен і різний.
Не було б війн, глобальних сварок.
Всі б жили по одному закону.
Однією істиною, головним над усіма була б природа.
Люди дякували б їй за урожай, за інші природні явища.
А за свої провали і піднесення покладались би на себе і на рідних.
Недарма в багатьох народів світу ще далеко до нашої ери люди цінили, дякували і приклонялись тільки матері природі.


Рецензии