И независимо от всичко...

За теб, стиха си пях - и писах, и насичах,

копнеж изречен - и звезден блян, и лунен зов…

В сърцето - с обич пях, и теб за сто обичах,

и за раздяла, обич моя, не бях готов…




И ето - още мисля те, и те сънувам,

на тишината в шепота - гласа ти чувам,

улавям се наум, че с „мило’ те наричам,

и сепнато - от любовта си се отричам…




Това е някаква абсурдна моя лудост,

която толкоз безвъзвратно ми се случи,

подир една безумна обич – или чудо,

което в теб - с магията, недосполучи…




По мъничко, улавям се, че се сбогувам,

със жаждата - ведно да изживеем старост…

И въпреки това, на лудостта ратувам,

и може би, не всяка лудост е на халос…




Прочети още:


Рецензии