Заочне побачення

День догорав, і догорала осінь
в останніх   сплесках світла та тепла –
Ти йшла й всміхалась, ніби літо досі,
мені і долі непокірна йшла.

Згасав поволі заколот на Сонці,
в покору вгрузли голови тополь –
Ти йшла й стискала в сонячній долоньці
від злив зірок  блакитний парасоль.
 
Від злив сузір`їв,  снігу стріл й недолі –
сльозою парасолька затремтить,
зламає горе гордощі тополям,
і вирве вітер з рук Твоїх блакить.

Опуститься з небес печаль вечірня
на білих пишних парашутах хмар,
і мрії, посивілі, та ще вірні,
покинуть світ у вулицю-димар.

Покинуть світ – і світ затоплять жалі,
 погасне сонце в сумнівів диму,
 і вчадіє душа в нічній печалі…
Враз стало ясно: зрозумів чому

волосся темно-попелисте в Тебе,
а очі, як гіркій вечірній дим.
Бо поділилась синім з сивим небом,
а з листям почорнілим – золотим.

Фотографи білясті кожен погляд
і рух твій фіксували з висоти,
а тротуари каблучків автограф
до скону обіцяли зберегти.

Стелилось листя золотистим смутком
небес осінніх до веселих ніг,
а смуток Твій відгонили «маршрутки»
швидким сріблястим настроєм доріг.
 
Хоч туга тягне в танго чорних тіней,
та серце в вальсі білих голубів!
У тебе закохався простір синій,
а я Тебе ще дужче полюбив!

Яка це втіха - тут з тобою дихать
блакиттю тою ж, в листя те ж ступать.
За обрій вечір відпливає стиха,
за місто відступає листопад.

Святкують всюди полудень квітневий,
я наче на побаченні побув.
Зірвався вітер і в якусь миттєвість
Твого кохання подихом подув.

А Ти, розкривши голубі вітрила,
як в дзеркало, вдивлялась в небеса,
і звідти людям і мені світила
Твоя небесна і земна краса!

2002


Рецензии
Гарно написано, хоча не таке вже воно й золото, що так блищить, засліплюючи очі закоханим. Мабуть, то була звичайна "сіренька" жіночка...
Але кохання в дуеті з поезією творять дива!

Нила Волкова   22.10.2013 10:31     Заявить о нарушении
Дякую за гарні і мудрі слова. Нехай Вам усміхаються дива. Справжнісенькі!

Игорь Герасименко Кременчугский   24.10.2013 16:10   Заявить о нарушении