Ох, цей Старий Новий рiк

Є такий у нас звичай -
Двічі Новий рік стрічай:
На початку й в середині
Січня завжди зазвичай!

Новий рік приніс дива,
А за ним спішить, овва,
Новий рік за старим стилем -
І таке у нас бува!

І Меланка, і Василь
Без вагань і без зусиль
Ходять-бродять по домівках,
Ти чарчину лиш осиль.

Десь згубила Міля птицю
І замерзла молодиця,
І її мерщій до груби
В дім пустити всім годиться,

Біля груби розпочати
Та й Меланку частувати,
Щоби змерзлою не вийшла
З  Василем вона із хати.

Заспіває вам Меланка
Як блукала десь до ранку,
А іще про Василеву
В полі сніжному оранку.

Ох і диво, ох і горе -
Хто ж у січні землю оре
Й миє ложки в ополонці?
Ополонка - це не море!

Та у нас незвичний люд -
Здатний на геройський труд
І зимою землю зоре,
Як йому за це наллют!


Рецензии