Четверта серiя. Вогнемет

Як готувались партизани --
то треба розказать окремо.
Вони, хоча і трохи п'яні,
час витрачали не даремно.
Під чарку після дискотеки
до ночи плана розробляли,
як їм позбутись небезпеки
та захиститись від навали.
Повстанці наші мали витрим!--
з цистерни, що в фашистів вкрали,
попили десь із сотню літрів,
та майже п'ять кубів -- сховали
(бо ж пильнували дисципліну!);
то почали курить кальяна
(теж в німців сперли повну скриню
афгансьскої марихуани).
Отут ідеї враз поперли!
Одна за іншу цікавіша!
Такі пішли тактичні перли,
що їх не вчать в військових вишах.
Була присутня на нараді
також стенографістка Валя --
уважно слухала обради
й докладно все конспектувала.
Коли дебати закінчились,
і розшифровано конспекта,
усі над мапою схилились --
обрати азимут та вектор.
Друг Ян загострював багнета,
й його осяяло зненацька,
він каже: "Нам би вогнемета!
Ото була б корисна цяцька."
А друг Микола одвічає:
"Нема цього у нас в коморі."

--То зробимо, якщо немає!--
у відповідь Панас говорить.
-- Згадай маєток поліцая --
коли не вибухнула бомба,--
ти ще вагався: "нуу, не знааю,
навiщо нам пожежна помпа..."
Та правду кажуть у народі,
що зайва помпа їсть не просе.
І завтра стане у нагоді
нам міць потужного насосу.
Ми ж маємо цистерну спирту!
А як ми хазяї привітні,
гостей повинні пригостити
міцним, якщо ті повнолітні!--
казав, і посміхнувся щиро.

За це його і поважали,
що навіть закид, навіть вирок
міг так казать, що всі іржали.
Знайшли пожежного брандспойту,
накреслили негайно схему,
та всі узялись за роботу.
Лиш із запальником проблема.
Оскільки ж часу бракувало,
рішили цей момент сумбурно.
Але ще досі не бувало,
щоб наш козак пошився в дурні!
*
(далі буде)


Рецензии