Вергилию

Вітаю вас, паэт былых часоў,
Несгасны промень велічы ў славе,
Ты Рыма пазалочаная кроў
Табе шапоціць муза ціха Аve.

Пергамент твой да сэрца прытулю
У ім жыве той дух святой лаціны
Якой я неба над крыжом малю...
Якой свяваюць вечнасці карціны.. .


Рецензии