Друга серiя. Опанас Верiвка та його криiвка

Схрон партизанський був у лісі
законспірований ретельно,
так схований -- що й дідько лисий
не знайде всім гуртом пекельним.
Простора та зручна землянка,
в ній тепло навіть зараз, в січні.
Є все, що тільки забаганка
лиш може вигадать, практично.
Є холодильник, телевізор,
факс та комп'ютер з інтернетом,
компактів чимала валіза:
реп, диско, джаз та хеві-метал;
є кухня, туалет і ванна,
є лазня, цілий рік з водою,
бібліотека, бар з кальяном,
всіляки ліки, безліч зброї,
багато меблів, килим, люстри
(бо пільговий тариф на світло),
в акваріюмі -- два лангусти
та купа риб з усього світу!
Так зимували партизани.
Сьогодні грілися з морозу,
бо заробили на гуляння --
відбили в німців спиртовоза.
То ж, споживали цю мікстуру.
Та й заїдону вистачало,--
у фріців захопили фуру
із сиром, ковбасою й салом.
Неквапно дружня йде вечірка.
Один розгадує кросворди,
Ті -- дивляться «Принцесу цирку»,
Той -- на гітарі вчить акорди.
Наявні різні інтереси --
Хто в шахи грає, хто у покер...
Й всі п'ють. Лиш вартові тверезі,
Бо стережуть загальний спокій.
Коли то факс в кутку застукав.
Від баби Марфи шифрограма:
"Сто сім кутят принесла сука
за шість хвилин. Цілую, мама."
Провідником у тих повстанців
був сотник Опанас Верівка.
Він все збагнув: о шостій, вранці,
насунуть німці з Комарівки,
сто сім карателів СС'у,
веде їх -- сам Вільгельм Вайсмюллер.
"Ось, хлопці, маєм свіжу пресу!"--
казав Панас, щоб всі почули.
Новину зачитавши гучно,
Панас ковтнув горілки з глека.
--Нарешті!-- всі кричать,-- Бо скучно!
--Ну, хай. А зараз -- дискотека!
*
(далі буде)

початок тут:
http://www.stihi.ru/2013/10/12/7326


Рецензии