Життя не чернетка. не перепишеш...

Життя – не чернетка. Її не перепишеш.
Зараз ти живеш. А що після себе залишиш?
Чим запам’ятає тебе цей світ?
Який після тебе закарбується слід?

Поки ти живеш – бережи кожну мить.
Ти не помічаєш цього, але час без упину біжить,
Пори року змінюються в такт з календарем.
Чи станеш ти героєм відомих поем?

Але ти головний герой у своєму житті, головний на шляху -
Обери правильну стежину, не піддаючись страху.
Роби все, що тобі заманеться, все, чого бажає душа,
Малюй все, що хочеш бачити, на аркуші свого життя:

Співай так гучно, щоб не було чути тиші,
Щоб жодної ноти голос не залишив.
Танцюй так, наче ніхто і не бачить.
Танець – це ціле життя, так багато він значить.

Радій кожній хвилині, посміхайся сонцю без упину.
Намагайся обійняти небо, наївно, як дитина.
Намалюй аквареллю авангардний малюнок,
Зроби собі вишуканий чи безглуздий подарунок.

Не спи усю ніч, поцілуй незнайомця під літнім дощем,
Послухай шум моря, випий склянку «Роше».
Фантазуй, твори, живи в пориві власних мрій,
Це життя – твоє, і світ навколо – увесь твій.

Вбери його у себе і гордо крокуй до кінця -
Нехай оселиться в тобі дух земного співця,
Живи для сьогодні, не чіпляйся за пусте -
Нехай життя твоє всіма барвами яскраво цвіте.


Рецензии