В тишината, когато...

Когато, тръгнеш си, със тишината,

навярно ще си тръгнат и звездите,

без разум, занемяла и луната,

ще ги застигне, нейде, по следите…

 

ще се смълчат над мене небесата,

и непокътнатата ми - вселена,

ведно ще колабират в слепотата,

и светлина от мен не прекроена…

 

ще замълчи дъха си късна есен,

в бездънните си бели пазви зима,

с виелици ще изрисува песен,

в която мене няма да ме има…

 

ще са красиви песенните думи,

изписани от страхове в душата,

че с късна обич в земните ни друми,

подобно слънце светеше луната…

 

човек, в подобна обич, страх открива,

пътеката, че няма да дотича,

тишинен знак душата му попива,

но продължава и докрай обича…

 

Когато тръгнеш си - сред тишината,

навярно ще си тръгнат и звездите,

в проблясък  онемяла - и луната,

след моят дъх… след твоят… след следите…



Прочети още:


Рецензии