Небесна квочка

Сумує ніч, сховалась на горищі,
Казками вкрила дітям оченята…
Панянка-ніч на витівки багата,
То й барабанить у цеброве днище.

А там у небі високо, ген, вище!
Зоріє місяць зліплений зі злата
І заздрить з того вже старенька хата,
Бо в неї через лати вітер свище…

Віконницями рипне, щоб не мовчки,
Сховає в ніч обшарпанії ланці,
Вже не вдягнуть їй білої сорочки…

А той хвалько, у золоті, на хмарці,
Сидить пихато, як блаженна квочка,
Небесна  квочка у всевічнім танці.

2008


Рецензии