На городi макiв цвiт

       

На городі соняхи, у саду калина,
Чи я ж тобі люба! Чи я ж тобі мила?
На городі соняхи квітнуть наче сонечко,
А чи ти постукаєш у моє віконечко?

На городі маків цвіт, льон квітує рясно,
Вечоріє над селом, сонечко погасло.
На городі маків цвіт жевріє жаринами,
До хатинки стежечка вквітчана жоржинами.

Заховала пелюстки в кучері квасоля,
Чи ти будеш, мій Іванко, судженим у долі?
Заховала пелюстки  на причілку й ружа,
А чи доля подарує мені Йванка-мужа!

2009


Рецензии